Nieuwsberichten terug

mail naar de redactie

Yacht worstelt met draagvlak kennismanagement

Yacht werkt een half jaar met een zelfgebouwd kennismanagementsysteem. Ongeveer 25 procent van de 4500 professionals gebruikt ‘The Engine’. Als dat percentage stijgt tot 50 procent, is Yacht pas tevreden.

Yacht Professionals kunnen in The Engine, een ‘webenabled’ kennisnetwerk, terecht voor ondersteuning van collega’s, antwoorden op vragen en nieuws op hun vakgebied. Alle collega’s hebben hun eigen homepage, waarop specialisaties, kennis en ervaring terug te vinden zijn. In The Engine kunnen zich – al dan niet besloten – communities vormen, om technische onderwerpen uit te diepen en te discussiëren. Tenslotte is er een bibliotheek waarin alle relevante kennis kan worden opgenomen. In de kennisbank zijn inmiddels vijftienhonderd bronnen verzameld.

Yacht Technology (voorheen Randstad Polytechniek) is het verst gevorderd met de implementatie van The Engine. Yacht ICT begint wegens de moeilijke afgelopen periode pas volgend jaar aan de invoering. De bouw van het systeem heeft een half miljoen gulden gekost en is binnen begroting en planning geleverd.

Tegen het licht

Het kennismanagementsysteem wordt gevoed en ‘bewaakt’ door een netwerk van Yacht-professionals. De vakgebieden ICT, Technology, management en Finance hebben een aantal kennisteams van drie tot zes personen, dat alle nieuwe bijdragen tegen het licht houdt. De leden krijgen twee tot vier uur per

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s